mandag 10. oktober 2011

RAGGSOKKER OG KLUTER

Nå er det veldig lenge siden sist jeg blogget, men det skyldes travle tider der håndarbeidet ikke har vært prioritert. Nå er jeg i gang igjen, og denne gang er det raggsokker til ungene og kopptuer (kjøkkenkluter) til meg.

Sokkene er strikket i Raggegarn, pinner nr 4. Sokkene til høyre har hullkant som er brettet slik at det blir en taggekant øverst. Først nede rundt ankelen har jeg strikket to rett og to vrang hele veien rundt, og som fortsetter på oversiden på foten slik det gjør på de andre sokkene etter at hælen er strikket. Leggen og fotbladet er glattstrikk. Når jeg strikker hæl så benytter jeg luefelling. Jeg synes det gir best resultat (etter å ha prøvd andre alternativer).

Kopptuene er heklet i noe forskjellig reste-bommullsgarn jeg hadde liggende, heklenål i henholdsvis nr 4 og 3. Rillene får jeg ved å hekle bak på forrige omgang istedet for å stikke nedi foran. De to nederste klutene på bildet er heklet i det tykkeste garnet, med staver. Det to øverste er heklet i det tynneste garnet i fastmasker. Jeg har altså rotet bort magebeltene på garnet som jeg brukte, så jeg vet ikke hva det heter.

Ingen kommentarer: